Istoric

Caffè Bristot este principala marcă a Procaffe’ S.p.A., o companie cu istorie, care a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea industriei de cafea prăjită din Italia încă de la începutul secolului trecut. Aceasta a luat naştere în anul 1919 în oraşul Belluno, în Munţii Dolomiţi, fiind fondată de Domenico Bristot. Proprietarul din zilele noastre este grupul alimentar internațional WEDL & Hofmann GmbH, care poate asigura companiei o structură financiară şi profesională solidă. Această structură a Procaffe’ S.p.A. a primit recent o nouă dimensiune prin introducerea conceptului de franciză Testa Rossa, care se răspândeşte în mai multe pieţe europene şi internaţionale.

Sortimente

Bean to Cup

Bristot Bean To Cup este o alternativă la Bristot Classico. O cafea ideală pentru un espresso bogat, tare, cu note de zahăr ars și ciocolată, cu o cremă groasă și consistentă, aciditate scăzută și corp puternic. Notele de ciocolată o fac perfectă pentru Latte macchiato, cappuccino, deoarece conținutul de Robusta ajută aroma cafelei să se simtă prin băuturile pe bază de lapte.

Raport 60% Arabica, 40% Robusta.

Espresso

Bristot Espresso este o cafea compusă din boabe atent selectate de varietăți de Robusta, îmbogățită cu boabe de Arabica din Brazilia pentru a oferi un gust special, cu corp plin și aromă intensă, specifice unui espresso italian adevărat.

Raport 60% Arabica, 40% Robusta.

TIZIANO 2KG BUTOI

Bristot Tiziano este o cafea din gama deluxe, un amestec de înaltă calitate de cafea Arabica provenită din Brazilia și zona Grand Cru a Americii, îmbogățit cu un strop de Robusta cu corp plin de origine indiană.

Amestecul echilibrat, cu o aromă rafinată și intensă și note picante și de fructe tropicale dau un gust rotund și moale echilibrului perfect între tărie, aromă și aciditate.

Speciale

Bristot Speciale este o cafea ideală pentru espresso și cappuccino, cu o aromă intensă, care are în același timp o aciditate delicată și un corp puternic, cu un gust reminiscent de ciocolată.

Speciale se individualizează prin cafea mai aromată, mai parfumată, cu un gust discret de fructe care îți alintă simțurile, compusă dintr-un amestec echilibrat de varietăți de Arabica și Robusta.

Având o aromă intensă, corpolentă şi cremoasă, acest sortiment este un amestec echilibrat de Arabica din Cerrado, Brazilia şi cele mai fine varietăţi Robusta din câmpiile înalte din America Centrală, precum şi unele soiuri Robusta de calitate din India spălate. Rezultatul este un espresso cu note de citrice, un gust persistent de ciocolată şi accente de pâine prăjită.