Istoric

A apărut pentru prima oară în anul 1895 atunci când Luigi Lavazza a deschis primul magazin în Via San Tommasa din Torino. Luigi Lavazza a fost un om cu spirit antreprenorial și pasiune pentru munca sa. Inventiv și dornic de cunoaștere, el a descoperit originile diferite și caracteristicile plantei de cafea și a studiat arta amestecului pentru a crea noi amestecuri. Compania importă cafea din întreaga lume, incluzând Brazilia, Guatemala, Costa Rica, Honduras, Indonezia, SUA și Mexico. În prezent, Lavazza Group este administrată de cea de-a treia și a patra generație a familiei și are 21 de companii și birouri internaționale în peste 10 țări.
Cotată ca fiind cea mai bună cafea din Italia, Lavazza are o varietate de sortimente. Sortimentele pe care le comercializăm sunt: Super Crema, Selecția Gold, Gran Espresso, Crema e Aroma, Top Class, Super Gusto UTZ, Gran Riserva și Tierra Selection.

Sortimente

Super Crema

Miere și fructe uscate.

Este un amestec de cafea cu o cremă consistentă și aromă catifelată. Conține arome de miere și migdale pentru un espresso cremos și moale.

Origini: Arabica naturală din Brazilia, Arabica indiană spălată și cea de înaltă calitate din Columbia și Robusta din Indonezia și Vietnam.

Pienaroma

Florale, Fructe confiate

Lavazza Pienaroma este o cafea profesionala, aromatica, cu un amestec special de boabe de cafea 100% Arabica, cu un corp foarte rotund si aroma florala.

Acest amestec atent ales contine cafea cultivata sustenabil in fermele de cafea certificate Rainforest Alliance™, cu note de smochine si flori de iasomie.

Origini: Arabica (Brazilia -Mogiana si Minas de Sud), Perù si Honduras, toate spalate.

Crema e Aroma

Fructe uscate și lemne prețioase.

Un amestec cu o cremă consistentă, un gust plăcut de fructe uscate, cacao amară și lemne prețioase.

Origini: Arabica naturală din zona San Paulo din Brazilia, Arabica spălată din Honduras, Robusta Africană cu note picante din Uganda.

Selecția Gold

Ciocolată cu lapte dulce.

Este un espresso unic, cu un gust plăcut și parfum de ciocolată, cu lapte și note de vanilie.

Origini: Arabica naturală din Brazilia, Arabica columbiană bine spălată și Robusta din Insula Java.

Top Class

Ciocolată amăruie și fructe uscate.

Un amestec de cafea consistentă cu arome de ciocolată și fructe uscate cu un gust ușor de cacao amară.

Origini: Arabica naturală din Brazilia, Arabica Indiană de înaltă calitate spălată și Robusta din Insula Java.

Super Gusto UTZ

Fructe uscate și condimente.

Un amestec de cafea cu gust bogat, cu note de fructe uscate și condimente. Conține arome de curmale și scorțișoară și, pe alocuri, de biscuit și pâine coaptă.

Origini: Brazilia Cerrado, Mogiana și Minas de Sud, Arabica columbiană spălată din Anzi cu pregătire Excelso și Robusta asiatică, cafea certificată UTZ.

Gran Riserva

Licoare cu iz de prăjit.

Un amestec de cafea cu o cremă consistentă și aromă catifelată cu note delicate de lichior și un gust dulce, intens și persistent.

Origini: Brazilia din regiunea Cerrado, Mogiana și Minas de Sud, Columbia și Guatemala, toate spălate, cafeaua indiană Kaapi Royale completează amestecul.

Tierra Selection

Fructată, cu note de ciocolată cu lapte.

Cel mai fin amestec de cafea 100% Arabica și urme de ciocolată.

Origini: Brazilia.

Alteco

Echilibrată, cu o cremă catifelată, cu note de miere, fructe confiate și de ciocolată.

Lavazza Alteco Bio Organic Espresso este o cafea Premium Blend certificată UTZ.